Graag meer van dit !
4,5/5
5 april 1984. In het rustige Vlaamse polderdorp Doel wordt het lichaam van een man aangetroffen. Rechercheur Danny Maes concludeert al snel dat het gaat om moord. Het slachtoffer is Paul Brant, maar de dader weet rechercheur Maes niet te vinden. Een jaar later gaat Karen Decoster als stagiaire aan de slag bij Het Algemeen Ochtendblad. Ze bijt zich vast in het dossier van Paul en probeert de zaak op te lossen.
‘Dossier Paul’ is een interactieve whodunit waarin je als lezer samen met Karen meespeurt naar de dader. Laura en Silke (@devolksjury) hebben een oer-Vlaamse setting weten te creëren met een oer-Vlaamse zaak die ‘de Bende van Nijvel’-gewijs niet werd opgelost door slecht onderzoek.
Het verhaal begint met een krantenartikel waarin je als lezer al enkele zaken te weten komt over de moord op Paul Brant. Het is meteen duidelijk dat er nog heel wat opgeklaard moet worden. Gelukkig bestaan er ambitieuze stagiaires die wél in staat zijn om degelijk onderzoek te voeren – of toch niet?
Het leuke aan ‘Dossier Paul’ is dat je als lezer zelf op onderzoek uit mag gaan. Of Karen Decoster de zaak oplost, ligt dus in de handen van de lezer. Ik vond dit echt een super leuk concept. Aan het einde van verschillende hoofdstukken word je voor de keuze gesteld en kun je verschillende pistes volgen. Ik heb eigenlijk het hele verhaal mijn buikgevoel gevolgd, dus toen ik aan het einde mijn officiële hoofdverdachte moest kiezen, was het een lastige keuze. Maar ik had het wel juist, jippie!
Het lag er nochtans niet vingerdik op wie de dader was. Er zijn verschillende verdachten en iedereen heeft wel een motief. Laura en Silke van De Volksjury hebben dus écht een goed verhaal neergeschreven De zaak-Paul Brant is realistisch en doordacht. Bovendien is het boek ook goed geschreven. De schrijfstijl was heel aangenaam en het las ontzettend vlot! Op een paar uur tijd had ik de zaak opgelost, ik kon het boek gewoon niet meer wegleggen! Graag meer van dit!
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.