Een vleugje onverwachte spanning
3,5/5
Katies carrière dreigt in rook op te gaan. Er zit niets anders op dan haar baan als video producer te redden door in zee te gaan met reddingszwemmer Hutch om een reportage over hem te maken. Probleem: Katie kan niet zwemmen én is te onzeker over haar bikini body. Wat begint als een leugentje om bestwil verandert in een web vol leugentjes. Is het nog niet te laat om de waarheid te vertellen?
Een tijdje terug las ik 'Bodyguard' van Katherine Center, een geweldig boek dat naar meer smaakte. Het volgende boek had dus grote schoenen om te vullen, maar ik was heel benieuwd naar 'The Love Haters'.
Het verhaal wordt verteld vanuit Katie. Haar vorige relatie met een bekende muzikant knaagt duidelijk nog aan haar én aan haar zelfvertrouwen. Ze is heel onzeker over haar kledingstijl en haar lichaam. Ik vond dat de emoties omtrent dat thema in het begin heel aanwezig waren, maar in de loop van het verhaal gingen die emoties wat verloren. Het onderwerp bleef aanwezig, maar de emoties gingen meer naar de oppervlakte.
Ik vond de personages wel heel aangenaam. Katie komt op een heel leuke plek terecht bij Hutch en Rue door een leugentje om bestwil, de weg voor een happy end ligt open, maar dat is buiten Katies baas gerekend. . . Desondanks maakt Katie wel een heel mooie evolutie door - je gunt haar als lezer het beste. Net als Hutch, want hij krijgt als personage ook heel wat diepgang. Hij heeft heel wat meegemaakt, en dat alles zit nog steeds in een zware rugzak.
De gebeurtenissen in het boek volgden elkaar ook mooi op, maar niet alles was even betekenisvol voor het verhaal. Het boek eindigde wel met een spannende situatie, iets wat ik niet had verwacht.
Al bij al was 'The Love Haters' zeker een fijne feelgood voor tussendoor. Een aanrader voor wie een rustig, voortkabbelend verhaal zoekt waar je niet bij hoeft na te denken. Ik ben heel benieuwd naar meer van Katherine Center.
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.