Meeslepend en eigentijds

De Boeken Recensent 01 september 2025
Gisteravond is er iets heel ergs gebeurd. Molly's beste vriendin Posey is gestorven. De politie denkt dat het een tragisch ongeluk was, maar dat was het niet. Vanochtend werd Molly wakker met een enorme kater, lag er een vreemde man in haar bed en kwam ze erachter dat ze viraal is gegaan om de ergste redenen. Er is maar één ding dat haar ervan weerhoudt om uit schaamte te sterven. Ze moet een moordenaar vinden. Maar na gisteravond kan ze zich niets meer herinneren…

Brents debuut smaakte naar meer... gelukkig kwam ze al snel met een tweede boek en werd het ook vertaald door Boekerij.

Net zoals in haar debuut kaart Brent in 'Even over gisteravond' maatschappelijke issues aan: het verschil hoe mannen en vrouwen gepercipieerd worden in de media, de kracht en het verderf van diezelfde media en hun waarachtigheid.

Molly ervaart aan den lijve hoe sociale media haar leven ingrijpend veranderen. Die ene avond zal haar blijven achtervolgen, net terwijl er veel op het spel staat: ze komt terecht in een onderzoeksweb na de dood van haar huisgenote en moet risico's nemen om de waarheid te achterhalen.

Molly komt als hoofdpersonage volledig tot haar recht door Brents fantastische schrijfstijl. Ze is mooi uitgewerkt en haar personage heeft diepgang. Gooi daar nog eens een sterke, intrigerende verhaallijn bovenop, en je bent verzekerd van een spannende thriller. Wanneer Molly's onderzoek steeds meer vorm kreeg en duidelijk werd hoe de vork aan de steel zat, heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten.

Brent is er dus in geslaagd een boeiende en spannende thriller neer te pennen die maatschappelijk relevante thema's aankaart. Het doet je nadenken over de kracht en het verderf van sociale media. Dikke aanrader!

Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van De Boeken Recensent