Heerlijk zomers boek
Zij wil drie dingen. Hij hoort daar niet bij.
Wanneer Clementine haar baan en haar vriend kwijtraakt, schieten haar halfzussen Lil en Serena te hulp. Tijdens hun oude ritueel doen ze de liefdesverdrietspreuk en doen ze alle drie een wens voor Clemmie en vervloeken ze de aanstichter van haar verdriet. Serena's wens komt al snel uit. Komen de andere wensen ook uit?
'Drie wensen en een vloek' was mijn eerste kennismaking met Laura Wood - en ik ben fan! 'Drie wensen en een vloek' is een heerlijke feelgood vol humor, zussenliefde en (de kracht van) muziek.
Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Clementine. Clemmie is dertig, maar zo voelt het niet. Ze voelt iets jeugdiger aan. Ik vond haar een heerlijk, fris personage (dat wat drama rond zich verzameld heeft). Ze is in een alles behalve normale familie opgegroeid, met een bekende en niet zo aanwezige vader, maar de warmte en liefde tussen haar en haar halfzussen is hartverwarmend.
Met de intrede van Theo duikt ook de forced proximity-trope op in het verhaal. Clemmie gaat voor Theo werken en ze telt de dagen af tot haar werk erop zit. De dynamiek tussen beide personages was heel fijn. Ik vond hen echt geweldig samen: veel diepgang, humor en dat allemaal verbonden door muziek.
Kortom: 'Drie wensen en een vloek' is een ideale, muzikale, zomerse romance!
Kortom: 'Drie wensen en een vloek' is een ideale, muzikale, zomerse romance!