Achter de schermen van een auteur :)
3,5/5
Daphne weet hoe moeilijk het is om door te breken als schrijfster. In een opwelling besluit ze om zich voor haar nieuwe boek voor te doen als man, met als gevolg een giga boekdeal en mega-roem. Dus nu moet ze de wereld ervan overtuigen dat Zane Remington echt bestaat… Ze huurt een acteur in, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat iemand achter de waarheid komt.
"Wat zouden jullie doen om je verhaal de wereld in te krijgen?"
Ik sta altijd op de eerste rij voor boeken die gaan over fictieve auteurs! Ik was dan ook heel benieuwd naar 'Finding Mr. Write'.
Het boek nam een vliegende start en had me meteen mee. Daphne gaat op zoek naar een man die haar pseudoniem 'Zane Remington' een gezicht wil geven. Via Nia komt ze in contact met Chris. Het is de start van een heel avontuur dat ze samen beleven. Het verhaal verliep in het begin heel organisch en vlot, maar ik vond dat de traagheid na een tijdje de bovenhand nam. Het verhaal was nog steeds vermakelijk en leuk om te lezen, maar er had af en toe wat meer vaart in gemogen.
Ik vond het wel heel fijn om met Daphne en Chris/Zane Remington de boekpublicatie en -tournee van 'Aan de rand van de wereld' mee te volgen. Armstrong heeft op dat vlak een heel realistisch verhaal neergeschreven. Het was leuk op de behind-the-scenes van een schrijver te ontdekken. Het was ook heel fijn om de band tussen de personages te zien ontwikkelen tussen alle signeersessies door. Bovendien werd er naar een krachtig einde toegewerkt, waarbij ik innerlijk heel luid 'GO GO GO' aan het roepen was.
Nog enkele leuke redenen waarom je dit boek moet lezen: grizzly's, de snelste signeersessie ooit (ontdek waarom) en een referentie naar Chris Hemsworth!
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.
"Wat zouden jullie doen om je verhaal de wereld in te krijgen?"
Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.