Goed plot, maar een beetje voorspelbaar

Tijdens hun laatste autorit als ongetrouwd stel, raken Ethan en Tina betrokken.bij een ongeluk. Ethan belooft haar dat alles goedkomt, maar ze weet dat dat niet meer kan. Hun familie, vrienden en dierbaren hebben een lach op hun gezicht terwijl ze toekijken hoe ze elkaar beloven samen te zijn tot de dood hen scheidt. Maar dat krijgt nu een andere betekenis… Want ze hebben al iemand vermoord. Tina's dierbare, lieve echtgenoot is niet wie hij lijkt… Maar dat is zij ook niet.

Vorig jaar las ik 'De bigamist' van Halsall en die thriller had me met verstomming geslagen. Ik keek dus heel erg uit naar meer werk van deze auteur. Jammer genoeg bleef ik toch een beetje op mijn honger zitten.

In 'Bruid en bruidegom' volgen we Nicci en Ethan. Ze staan op het punt om te trouwen wanneer er een ongeluk plaatsvindt. Halsall schrijft hun verhaal in de derde persoon, waardoor je een overkoepelend beeld krijgt van de gebeurtenissen, maar de keuze om in de hij/zij-vorm te schrijven creëerde een afstand tussen de personages en de lezer. Desalniettemin was het verhaal vlot geschreven, waardoor je graag blijft verder lezen.

Het verhaal zat op zich goed in elkaar en had een duidelijk plot, maar het was ook best voorspelbaar. Het is dus een psychologische thriller die je toch een rustig gevoel geeft en je perfect kunt lezen voor het slapengaan.

'Bruid en bruidegom' is dus een psychologische thriller met een goed plot, maar met enige voorspelbaarheid. Het verhaal is vlot en vermakelijk geschreven. Bij dit boek zit je goed als je een psychologische thriller wil lezen, zonder al te veel spanning en nachtmerries tot gevolg.

Ik mocht die boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van De Boeken Recensent