Zelfontdekking met diepgang

'Bestemd voor elkaar' is het losstaande vervolg op 'Geknipt voor elkaar'. Het verhaal speelt zich af in Maastricht en gaat over Ellemieke en Daan. De twee werken als een geoliede machine in Daans lunchcafé Bikke, maar het was nooit Ellemiekes bedoeling om zo lang te blijven... maar dat was voor ze een koppel werden. Nu haar reislust weer opspeelt, besluiten ze elkaar los te laten. Om geld te verdienen voor haar reizen, neemt ze nog enkele maanden een baantje aan bij het ijssalon van Matteo rechtover Bikke en keert ze terug naar haar vader. Maar kunnen ze elkaar wel loslaten als ze elkaar elke dag zien?

Het was fijn om via Fijens vlotte pen opnieuw in Maastricht te vertoeven. Ze beschrijft de stad levendig, waardoor je meteen zin hebt om er rond te lopen. Lara, Thijs & hun gezelschap uit 'Geknipt voor elkaar' verschenen in dit boek ook enkele keren op het toneel, en dat vond ik heel fijn!

Maar het draait in dit boek natuurlijk om Ellemieke en Daan. Je leest het verhaal vanuit beide perspectieven. Daan leeft voor zijn zaak, maar voor Ellemieke is er meer in het leven dan werken, waardoor ze twijfelt aan hun relatie. Die twijfel is realistisch in beeld gebracht en zorgt voor een pijnlijke dynamiek tussen de personages. Liefhebben betekent soms ook loslaten en dat heeft Fijen in dit verhaal mooi in beeld gebracht.

Zowel Daan als Ellemieke maken door hun breuk een mooie evolutie mee, waarbij rouw en zelfontdekking centraal staan. Ellemieke is namelijk enkele belangrijke mensen verloren en Fijen neemt je mee in een deel van dat verwerkingsproces. Daan heeft door zijn ouders ook nog heel wat op een rijtje te zetten.... het was mooi hoe de personages gedurende dit boek zichzelf beter leerden kennen.

'Bestemd voor elkaar' is dus een geslaagd boek met heel wat diepgang. Alles komt aan het einde bovendien mooi samen. Wat mij betreft een aanrader!

Ik mocht dit boek lezen in ruil voor mijn eerlijke mening.

Meer recensies van De Boeken Recensent