Andere verwachtingen door korte inhoud

De Boeken Recensent 12 september 2023
'Drie dates' is, na 'The flatshare' en 'De roadtrip', het derde boek dat ik van Beth O'Leary heb gelezen.

Op Valentijn om 8u52, 14u43 en 18u30 hebben respectievelijk Siobhan, Miranda en Jane een date met Joseph Carter. Hij zou ideaal relatiemateriaal zijn, als hij ooit komt opdagen…

Ik heb dit boek met gemengde gevoelens gelezen. Ik vond de korte inhoud namelijk nogal misleidend waardoor ik me een heel ander beeld had gevormd bij hoe dit verhaal zou kunnen verlopen.

Het verhaal wordt verteld vanuit drie perspectieven: dat van Siobhan, Miranda en Jane. Gedurende het verhaal maak je kennis met hen, maar als lezer heb je nog wat vraagtekens in te vullen. De manier waarop hun levens en karakters beschreven werden, kwamen voor mij afstandelijk over waardoor ik het moeilijk vond om me in te leven in het verhaal.

Eerlijk gezegd vond ik de verhaallijnen ook niet al te boeiend. Ik had vaak het gevoel dat er weinig gebeurde en dat de gebeurtenissen weinig betekenis toevoegden aan het verhaal. Dat komt waarschijnlijk omdat het verhaal wel erg traag op gang komt. Door die langdradigheid moest ik me door het boek heen worstelen.

Toen op het einde de puzzelstukjes samenvielen, begreep ik beter hoe het verhaal was opgebouwd en bleek het wel origineel gevonden. Daarom heb ik mijn mening over het boek toch een beetje herzien. Beth O'Leary is erin geslaagd om op het einde diepgang te creëren en onthult daarbij een diepere laag in de karakters van haar personages. Echter blijft het wel jammer dat de lezer zo lang moet wachten op wat snelheid en diepgang in het verhaal.

Dit boek was zeker niet slecht, maar ik had er meer van verwacht.

Meer recensies van De Boeken Recensent