Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Moorddeal = onverwachte plottwists + verrassingselementen

De Boeken Recensent 09 november 2023
■ MOORDDEAL - Steve Cavanagh ■

⭐️⭐️⭐️⭐️

"We waren te laat om onze kinderen te beschermen. De wolf doden, meer kunnen we nu niet meer doen."

'Moorddeal' is de eerste thriller van Steve Cavanagh die ik heb gelezen. 'Dert13n' ligt al een tijdje in m'n boekenkast en nu ben ik ervan overtuigd dat ik die snel moet gaan lezen.

In de nieuwste Cavanagh volgen we om beurten verschilllende personages. We volgen voornamelijk Wendy en Amanda, maar er wordt ook vanuit het perspectief van Ruth en haar man Scott verteld.

Amanda heeft het al een tijdje niet gemakkelijk na een familiesdrama. De man die dat drama heeft veroorzaakt, loopt nog steeds vrij rond en daar wil Amanda iets aan veranderen. Ook Wendy heeft een familiedrama achter de rug en ze wil ook wraak op de man die daarvoor verantwoordelijk is. Aanvankelijk kenden de twee vrouwen elkaar niet, maar ze vinden elkaar in hun verdriet én wraak. Ze kiezen ervoor om van moord te ruilen: "Als jij voor mij doodt, dood ik voor jou."

Ruth wordt op een avond bijna vermoord in haar eigen huis. Na die bewuste avond wil ze niet meer naar huis. De dader is nog niet opgepakt. Waarom heeft hij Ruth laten leven?

De combinatie van alle verhaallijnen maakt dit boek ontzettend spannend. De korte hoofdstukken zorgen voor snelheid in het verhaal en eindigen regelmatig met een cliffhanger. Daardoor wil je blijven verder lezen. Zeker in de tweede helft van het verhaal val je als lezer van de ene verbazing in de andere. Er zitten namelijk enkele onverwachte plottwistts in het verhaal.

Ik had lichtjes door hoe de vork aan de steel zou kunnen zitten, maar Cavanagh heeft genoeg verrassingselementen in zijn plot weten te verwerken waardoor ik het einde wel echt ontzettend spannend vond.

Het verhaal was ook erg goed opgebouwd. Op het einde werd niet alles zomaar afgeraffeld, er was een hele mooie opbouw bij het oplossen van de zaken. Alles gebeurde geleidelijk aan en op een logische manier. Je kon als lezer perfect volgen toen alles werd ontrafeld.

Conclusie: een spannende en boeiende thriller met heel wat verrassingselementen die je ongetwijfeld op het puntje van je stoel laat zitten! Ik ben benieuwd om meer van Cavanagh te lezen!

Reageer op deze recensie

Meer recensies van De Boeken Recensent