Leuke manier om je hersenen te kraken!
In Murdle help je Deductive Logico met het oplossen van grappige en spannende mysteriepuzzels. Door te deduceren en logisch na te denken ontdek je samen met de Deductive wie de moord pleegde, welk wapen er werd gebruikt, waar het slachtoffer werd omgebracht, en wat het motief van de dader was.
Was het Mevrouw Obsidiaan met een antieke vaas? Of toch Rector Roodenburg? Kom het te weten door de aanwijzingen te onderzoeken en de gecodeerde boodschappen te ontcijferen.
Voor ik begon te ‘Murdlen’ vreesde ik dat de puzzels wat te moeilijk voor me zouden zijn, maar dat bleek niet het geval te zijn. Op de eerste puzzels die ik heb gemaakt, heb ik wel even gezwoegd, maar door stap voor stap de aanwijzingen te volgen, lukte het me uiteindelijk telkens om de deduceerrasters in te vullen. Nadien lukte het steeds beter om de moordmysteries op te lossen. Het was ontzettend leuk om in de voetsporen van Deductive Logico te treden!
Door de woordspelletjes en de humor is 'Murdle' meer dan gewoon een puzzelboek. Het feit dat de puzzels door een groter geheel en door personages met elkaar verbonden zijn, maakt het extra leuk. De verhalende factor in Murdle kon me zeker bekoren!
Er is ook een mooie opbouw qua moeilijkheidsgraad waardoor je als puzzelaar steeds opnieuw wordt uitgedaagd. Daardoor blijft het boeiend om de puzzels te blijven oplossen. Ik moest telkens wel wat wennen bij een nieuwe moeilijkheidsgraad, maar zodra je de logica doorhebt, is het echt heel fijn!
'Murdle' is zeker een aanrader! Zowel voor fervent puzzelaars als voor niet-puzzelaars. Dit puzzelboek zal je ongetwijfeld weten te bekoren. Het is origineel, de puzzels zijn niet te moeilijk, maar door de verschillende moeilijkheidsgraden tóch uitdagend, en de woordgrapjes en het verhalende element zullen je ongetwijfeld plezier bezorgen!
Een heel leuke manier om je hersenen te kraken!