Veelzijdig verhaal met veel verschillende emoties
■ THINGS WE NEVER GOT OVER ■
4,5/5
De dag dat Naomi haar eigen bruiloft ontvlucht, krijgt ze een telefoontje van haar tweelingzus die ze al jaren niet meer heeft gesproken. Wanneer Naomi bij haar arriveert, is Tina verdwenen, maar heeft ze er plots een nichtje bij van wie ze het bestaan niet eens kende en voor wie ze nu de zorg op haar moet nemen. Naomi’s leven is een puinhoop en ‘bad boy’ Knox besluit haar te helpen. Voor eventjes maar, want hij wil snel terug naar zijn eigen leven…
'Things we never got over' is een dik boek, maar toch vlieg je er zo doorheen. Ik heb zowel gelachen, gehuild als op het puntje van m'n stoel gezeten. Dit boek was zonder twijfel een emotionele rollercoaster.
Lucy Score is erin geslaagd levensechte en realistische personages neer te zetten. Naomi is van bij het begin een personage met wie je je als lezer verbonden voelt. Ze is een authentieke 'girl next door'. Haar twijfels en gedachten voelen levensecht en dat maakt haar een sterk personage.
Bad boy Knox vond ik in het begin vooral vervelend. Ik vond dat hij Naomi soms nodeloos op de kast joeg, maar doorheen het verhaal transformeerde hij tot een man die je als lezer zo in je hart sluit.
Beide personages hebben een goed geschetste achtergrond. Dat vind ik altijd fijn, want dat creëert diepgang in een verhaal en zorgt ervoor dat je je als lezer meer verbonden voelt met de personages. Ook Waylay, het nichtje van Naomi, vond ik een fijn personage! Het feit dat Naomi, door het gedrag van haar tweelingzus Tina, de zorg voor Waylay op haar moet nemen, vond ik een originele verhaallijn. Dat gaf deze ‘romance’ een diepere en unieke laag.
Het verhaal vond ik ook sterk en origineel. In een boek met bijna 600 bladzijden is het belangrijk dat er genoeg gebeurt en dat was zeker het geval. Niet elke gebeurtenis was groots of opvallend, maar de aaneenschakeling van dagelijkse gebeurtenissen in het leven van Naomi en Knox in combinatie met enkele verrassende plotwendingen, maakte dit boek boeiend en verrassend.
Score is er zeker in geslaagd een veelzijdig verhaal te creëren waar veel emoties aan te pas komen. Ik ben heel benieuwd naar de volgende boeken in deze serie
4,5/5