De val van de ekster
Een dag per jaar moeten leerlingen met elkaar van lichaam wisselen. Zo kunnen ze ervaren hoe anderen leven en meer begrip voor elkaar krijgen. Dit jaar heeft de populaire Lola pech en wisselt ze met de mysterieuze Jessie. Vierentwintig uur lang zitten ze vast in elkaars leven, maar na deze tijd zal hun leven nooit meer hetzelfde zijn.
Het verhaal speelt zich af in de toekomst, maar is toch makkelijk te volgen. De wereld lijkt nog sterk op degene die wij kennen en de nieuwigheden worden kort en duidelijk uitgelegd. Dit samen zorgt voor een originele wereld waar je graag meer over wilt weten, maar tegelijkertijd blijft het ook ontspannend lezen.
De personages, Lola en Jessie, worden goed uitgewerkt. Je leest vanuit beiden hun perspectief en leert ze zo goed kennen. Aan het begin van elk hoofdstuk staat duidelijk een naam, maar omdat hun karakter zo verschillend is, is het makkelijk ze uit elkaar te houden.
Er is zeker genoeg spanning aanwezig, maar verder bevat het boek ook een aantal serieuzere onderwerpen die mooi verwerkt worden. Deze combinatie, met de eenvoudige duidelijk schrijfstijl, maakte dat ik dit boek graag heb gelezen.
Het enige nadeel aan het verhaal, is dat het soms wel te ongeloofwaardig overkwam. Zo voelde bijvoorbeeld het einde voor mij onrealistisch. Maar dit neemt niet weg dat het boek een mooi vlot verhaal bevat dat ik zeker kan aanraden.