Gebroken engelen
In North Falls kent iedereen elkaar. Althans, dat denken ze. Tijdens een vuurwerkshow verdwijnen er twee tienermeisjes die door iedereen gekend waren. Het is aan agent Emmy Clifton om de zaak op te lossen, maar hoe verder in haar onderzoek, hoe meer geheimen van de meisjes ze ontdekt.
In het boek leren we de familie Clifton kennen, en dit is geen kleine familie. In het begin is het even uitzoeken wie de personages nu precies zijn, want behalve de familie komen er ook nog andere personages in voor. Als je grotendeels doorhebt wie iedereen is, is het mooi om over te lezen. De onderlinge banden binnen de familie en de macht ervan in hun stadje. Zeer mooi bedacht.
Daarbij komt de spanning tijdens de zoektocht. Wat is er met de meisjes gebeurd? Wie heeft ze ontvoerd? Je zoekt mee en wilt de antwoorden zo snel mogelijk weten. En alsof deze zaak nog niet genoeg is, maakt het boek na een tijd een sprong van twaalf jaar later, waar we lezen over een nieuwe zaak van een vermist meisje. Er is dus zeker genoeg spanning aanwezig.
Persoonlijk lees ik niet veel politiethrillers en dat komt vooral door de werkwijze van de agenten. Dit is natuurlijk realistisch, maar als ik een spannend boek lees, wil ik weten hoe het eindigt en vind ik de delen over hoe ze met bewijs moeten omgaan enzo niet zo interessant. Daarom las het boek voor mij ook niet altijd even vlot.
Gebroken engelen is het eerste deel van een nieuwe reeks van Slaughter waar we kennis maken met de Emmy Clifton tijdens een spannende zaak die ze moet oplossen. Hopelijk voor ons krijgt ze nog veel zaken toegewezen.