De zomerdochter
Toen Lali nog klein was, is haar moeder terug naar Sri Lanka gegaan en nooit meer teruggekomen. Lali heeft nooit begrepen waarom. Als ze een dichtbundel vindt, die van haar moeder bleek te zijn, besluit ze dat ze haar wilt leren kennen. Ze reist alleen naar Sri Lanka in de hoop haar moeder en antwoorden te vinden.
‘De zomerdochter’ is het derde boek uit de serie ‘de bloemendochters’. Ook dit verhaal is op zichzelf leesbaar, maar af en toe komen er nog kleine verwijzingen in voor naar de vorige twee boeken. Deze zijn niet noodzakelijk voor het verhaal, maar als je de vorige boeken hebt gelezen is deze link met die verhalen juist leuk.
Dit boek heeft dezelfde opbouw als de vorige delen. Eén van de personages wilt meer te weten komen over haar familie en gaat daarom op zoektocht naar antwoorden in een ver land. Tussendoor lezen we het verhaal van een oud familielid, verteld in het verleden. Hoewel de verhaallijnen zelf verschillen, is dit wel iets dat elk boek tot nu toe gemeen heeft. Als je van dit concept houdt, is dat natuurlijk niet erg. Persoonlijk mis ik wel een klein beetje originaliteit hierbij.
Ik houd zelf het meest van de hoofdstukken vanuit het verleden. Deze bevatten meer mysterie en daardoor wil je graag meer hierover weten. Ook leest de afwisseling tussen verleden en heden fijn. Doordat het snel wisselt, blijf je in beide verhaallijnen, maar wordt het ook niet teveel van hetzelfde. Daarbij komt de eenvoudige, maar fijne schrijfstijl en dit alles maakt dat het boek vlot leest.
‘De zomerdochter’ is wederom een vlot te lezen verhaal, waarvan het concept volledig bij de vorige boeken aansluit.