Er was eens een gebroken hart

De Boekenhamsteraar 11 december 2025
Evangeline gelooft in ware liefde, tot haar vriend gaat trouwen met haar stiefzus. Ze is ervan overtuigd dat er iets niet klopt en door de wanhoop vraagt ze hulp aan Jacks, de onsterfelijke Hartenprins. Hij wilt haar helpen, maar niet voor niets. Al snel komt Evangeline erachter dat een deal sluiten met een onsterfelijke een slecht idee was, maar ze kan niet meer terug.

‘Er was eens een gebroken hart’ speelt zich af in dezelfde wereld van ‘Caraval’, een andere reeks van deze auteur. Het is voor mij al lang geleden dat ik deze boeken gelezen heb, maar je moet ze niet gelezen hebben om dit verhaal te kunnen volgen. Alleen kunnen er misschien een paar kleine spoilers van de ‘Caraval’ reeks in voorkomen.

Het hoofdpersonage Evangeline is een typisch YA personage. Ze is een uniek persoon, maar tegelijkertijd ook nog heel naïef. Wel leren we haar goed kennen en zijn haar keuzes altijd te begrijpen.
Verder bevat het boek nog meer nieuwe personages, maar ook een paar bekenden van ‘Caraval’. Zo kennen we Jacks natuurlijk uit deze reeks, maar ook komen Scarlett en Donatella eventjes terug voor. Deze kleine verwijzingen vind ik altijd leuk om terug te vinden in boeken.

Het verhaal zelf leest als een sprookje. Het bevat magie, spanning en je wilt er meer over lezen! Door de eenvoudige, maar vlotte schrijfstijl lees je dit boek snel uit. Door de mooie verhaallijn en het gebruik van voldoende spanning is het ook moeilijk het boek weg te leggen. Wanneer je bij het einde bent, zou je liefst al het volgende boek willen lezen.

Meer recensies van De Boekenhamsteraar