Obsessed
Vier vriendinnen gaan samen naar een feest. Onderweg terug naar huis krijgen ze een vreselijk ongeluk. Drie zijn zwaargewond, en de vierde is vermist. Niemand weet wat er met haar gebeurd is, zou ze ontvoerd zijn?
Rosa heeft het ongeluk overleefd, maar na een aantal maanden is er nog steeds geen nieuws van haar vermiste vriendin. Ze probeert haar leven zo goed mogelijk terug op te nemen, maar dit blijft moeilijk. Zeker als ze zich opeens een man in een hoodie denkt te herinneren en hij haar lijkt te volgen.
In ‘Obsessed’ lezen we voornamelijk vanuit Rosa een aantal maanden na het ongeluk. Hier krijgen we een duidelijk beeld van hoe ze is als persoon. Dit wordt realistisch verteld door haar begrijpelijke gevoelens en acties. De twee andere vriendinnen die bij het ongeluk betrokken waren, komen ook in het verhaal voor, maar blijven wat oppervlakkig. Hierdoor leef je dus voornamelijk mee met Rosa en minder met de andere personages.
Het verhaal wordt afgewisseld door af en toe een hoofdstuk geschreven vanuit het vermiste meisje, Isabel, en verschillende politiedossiers. De hoofdstukken vanuit Isabel zijn ook spannend om te lezen, want natuurlijk ben je benieuwd naar wat er is gebeurd. De politiedossiers vond ik in dit boek minder interessant. Het waren verschillende zaken, zoals interviews en krantenartikelen, maar het waren iets te veel verschillende zaken achter elkaar. Persoonlijk zou ik het fijner vinden lezen als er elke keer maar een kort interview of een bepaald artikel werd vermeld.
Verder bevat dit boek weer de gekende spanning waardoor je verder kan blijven lezen. Ook is dit geen al te dik boek en is het makkelijk in één dag uit. Ideaal als je gewoon snel wat spanning en onverwachte plottwists zoekt.
‘Obsessed’ is het nieuwste boek van Mel en wederom een spannende YA thriller. Het bevat de verschillende elementen die we gewend zijn in haar boeken en ook deze keer werkt het weer om dit een vlot te lezen, spannend verhaal te maken.