Het baby dragon café

De Boekenhamsteraar 30 oktober 2025
Saphira heeft altijd al van draken gehouden, alleen kan ze er zelf geen houden omdat ze niet uit de juiste familie komt. Daarom heeft ze besloten een café te openen waar mensen met hun babydraken naartoe kunnen gaan. Alleen is dit toch iets moeilijker dan eerst gedacht, want de draken maken nogal veel kapot.

Aiden heeft zelf een babydraak maar het lukt hem niet goed om hem te trainen. Als hij ziet hoe goed Saphira en zijn draakje overeenkomen, besluit hij te vragen of Saphira de trainer wordt. In ruil wilt hij haar genoeg geld betalen zodat haar café open kan blijven.

Zelf hou ik af en toe wel van zo’n feelgood boek over een gezellig winkeltje. Toen ik zag dat dit soort verhaal gecombineerd zou worden met draken, moest ik het natuurlijk lezen. Want draken zijn toch altijd leuk om over te lezen.

Het verhaal is exact wat je verwacht. Een gezellig café waar twee mensen elkaar ontmoeten en langzaamaan ontstaat er een band. Dit maakt het verhaal heel voorspelbaar, maar dat maakt helemaal niet uit. De leuke sfeer die het boek meegeeft, daar gaat het om. En deze is zeker aanwezig in dit verhaal.

De draken zijn een leuke toevoeging. Verwacht geen fantasy boek, want behalve draken zijn er niet veel fantasy elementen aanwezig. Maar deze schattige wezentjes geven wel een originele kant aan het bekende verhaal waardoor het niet verveelt.

Dit boek is gewoon een ideaal boek om te ontspannen. Het bevat een leuk verhaal, schattige draakjes, veel voorspelbaarheid en een aangename sfeer.

Meer recensies van De Boekenhamsteraar

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Verpletterende liefdesroman met spannende plotwendingen, tegen de achtergrond van ruige, bedreigde natuur. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.