De gave van Lucrezia
Lucrezia woont in Parijs en heeft al jaren niets meer van haar familie gehoord. Ze werd weggestuurd door haar vader als kind en haar zussen weten niet waarom. Als ze opeens gebeld wordt met de mededeling dat haar vader overleden is, besluit ze terug te gaan naar Toscane, naar huis. Maar hoe gaat iedereen reageren op haar terugkomst?
Dit boek is het eerste deel in een reeks. In elk verhaal gaat een van de vier zussen centraal staan en nu lezen we over Lucrezia. Het klonk als een bekend concept, maar de zussen zouden een bijzondere gave hebben. Deze mysterieuze toevoeging maakte dat ik het boek wou lezen.
We lezen het verhaal voornamelijk in het jaar 1985, maar af en toe wordt er teruggeblikt naar 1973. Aan het begin van elk hoofdstuk staat duidelijk wanneer het zich afspeelt, dus daar kan zeker geen verwarring ontstaan. De paar hoofdstukken uit 1973 waren een leuke afwisseling in de verhaallijn en waren zeker even interessant. Het maakt dat je het personage nog beter leert kennen.
Het verhaal is heel vlot te lezen. Alles is duidelijk en er zit genoeg mysterie in waardoor je verder wilt blijven lezen. Ook leef je mee met de personages en hoop je dat alles goed gaat eindigen.
De reden dat ik dit boek wou lezen, waren de gaven die de zussen bezitten. Dit leek mij een heel originele toevoeging aan het verhaal. Helaas heeft dit aspect wel teleurgesteld. De zussen bezitten inderdaad een gave, maar deze komt amper voor. Op sommige momenten was ik al vergeten dat deze bestond omdat het er zo weinig over ging.
Toch is ‘De gave van Lucrezia’ een mooi verhaal dat je meeneemt naar Toscane. Verwacht niet al te veel van de gaves, maar wel een mooie verhaallijn over deze familie.