De moord in het landhuis
Stephen Pike kan als assistent-butler gaan werken voor de burggraaf van Tithe Hall. Alleen is zijn eerste werkdag totaal anders dan verwacht. Komeet Halley zal die dag de aarde passeren en de burggraaf is ervan overtuigd dat dit het einde van de wereld betekent. Waar hij alleen niet op voorbereid was, was dat hij die nacht vermoord zou worden. Stephen is de nieuwkomer en daarom meteen de grootste verdachte. Samen met de oudtante van de burggraaf, Miss Decima, gaat hij op onderzoek uit naar wie die echte moordenaar is.
Dit boek is echt een typisch moordmysterie. Een afgelegen locatie, een verdachte moord en veel verdachten. Samen met Stephen en Miss Decima probeer je het mysterie te ontrafelen voor het te laat is.
Dit is echt een genre waar ik van houd. Zelf meezoeken met de personages naar de verdachte. Dit kan door middel van de aanwijzingen die je langzaamaan krijgt en je zo op een bepaald spoor brengen. Alleen blijkt, hoe verder je leest, dat je eerste gedachte over de verschillende verdachten kan veranderen. Dit maakt het lezen zo leuk, je blijft het volledige boek meedenken en pas op het einde ben je helemaal zeker van wat er is gebeurd.
Ook is dit verhaal geschreven in een aangename schrijfstijl. Er is veel mysterie aanwezig, maar door de nodige humor ertussen blijft het verhaal luchtig om te lezen. Door je nood aan antwoorden, blijf je elk moment geïnteresseerd in het verhaal en daardoor leest het ook vlot.
De moord in het landhuis is alles wat je kan verwachten in een goed moordmysterie. Voor iedereen die graag dit genre leest, lees dit boek!