Het strawberry patch pannenkoekenhuis

De Boekenhamsteraar 03 september 2025
Archer krijgt onverwacht nieuws. Hij blijkt vader te zijn van een vijfjarige dochter, Olive, waarvan de moeder helaas is overleden. Hij laat alles achter en verhuist naar een klein stadje om zijn dochter te leren kennen. Gelukkig is hij niet alleen, hij heeft Iris als oppas gevonden. Maar dan leren Archer en Iris elkaar beter kennen en al snel blijkt dat ze iets voor elkaar voelen. Alleen lijkt een relatie starten met de oppas niet het beste idee terwijl Olive nog moet wennen aan de nieuwe situatie.

Dit was voor mij een eerste kennismaking met de ‘Dream Harbor’ reeks, al had ik er al veel positieve dingen over gehoord. Ik was dan ook wel benieuwd naar het verhaal.

Het verhaal is zoals de meeste feelgood boeken voorspelbaar, maar dit stoort niet. Het zorgt ervoor dat je gewoon ontspannen kan lezen en niet te veel over het verhaal moet nadenken. Een goede feelgood dus.

Verder komen er redelijk veel personages in voor die denk ik in de vorige boeken al een grotere rol hebben gespeeld. Ik kon het verhaal zeker goed volgen zonder de andere boeken te hebben gelezen, maar ik denk wel dat het leuker is als je al deze andere personages al kent, want behalve de hoofdpersonages leer je niemand kennen.

‘Het strawberry patch pannenkoekenhuis’ is een fijne ontspannende feelgood die ook goed als standalone te lezen is.

Meer recensies van De Boekenhamsteraar