Wat een ijzersterke plottwist! (4,5 ster)

28 december 2021
Een hardwerkende vader, een liefhebbende moeder, een koppige puber: een gelukkig gezin.
Waar ging het mis?

Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon Luuk gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. Echter zijn de schuldeisers van Luuk niet van plan om hem er zo makkelijk vanaf te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.

Sascha haar moeder zit in een verzorgingstehuis en is dementerend. Sascha probeert haar moeder daar zo vaak als mogelijk op te zoeken en tijdens een van deze bezoekjes aan het verzorgingstehuis ontmoet ze Carolien. De twee kunnen het erg goed vinden samen en spreken regelmatig af. Sascha en Carolien raken zo goed bevriend, dat de twee denken alles van elkaar te weten. Anderzijds voelt Sascha haar man en zoon van zich vervreemden en eist ze antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging, maar verzwijgt dit voor zijn vrouw. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is...

Onze complimenten voor dit enorm spannende boek aan Simone van der Vlugt!
De schrijfstijl van de auteur is prettig en vlot; vanaf het begin tot de laatste bladzijde weet ze ons te pakken door de spanning gedurende het verhaal steeds verder op te voeren. Toen we eenmaal aan het boek begonnen, wilden we doorlezen om te weten te komen hoe de vork in de steel zit. Het is mooi hoe er een "gewoon” gezin beschreven wordt in het boek, dat achter de rug van moeder om toch diep in de put zit. Dit is best een realistisch beeld, aangezien er volgens ons genoeg gezinnen in Nederland zijn waar achter de voordeur wel iets speelt.

De verschillende situaties in het boek, zoals binnen de transportsector, hulpdiensten of medische gebeurtenissen, zijn goed en realistisch beschreven. Simone wist ons meerdere keren in het boek te verbazen en het plot bevat echt één van de beste plottwists die wij ooit hebben gelezen! Deze hadden wij absoluut niet zien aankomen en wij hebben de laatste bladzijdes dan ook met open mond gelezen.

Simone krijgt voor het boek ‘Toen het donker werd’ 4,5 prachtige sterren van ons!

Meer recensies van