Het laatste woord

DeniseM 07 maart 2025
Lucy Halliday wordt met haar speurhond Moss opgeroepen wanneer er in Gallows Wood een hand wordt gevonden. Het blijft niet bij een hand, want al snel worden er meerdere lichamen gevonden. Nico, de echtgenoot van Lucy, is al maanden vermist en hoewel iedereen denkt dat hij Lucy verlaten heeft, denkt Lucy dat er meer aan de hand is. Zou Nico hier ook begraven kunnen liggen? Vanwege Lucy's schorsing mag ze zich niet met de zaak bemoeien, maar toch lukt het haar niet deze los te laten. Kan ze er via de moordenaar achter komen wat er met Nico gebeurt is? En is de moordenaar nog steeds bezig om nieuwe slachtoffers te vinden?

Het laatste woord las ik met de World of Thrillers Boekenclub. Louisa Scarr schrijft ook onder de naam Sam Holland. De Poppenmeester las ik vorig jaar en gaf ik 5 sterren, dus ik was erg benieuwd naar dit boek! Het boek start met een spannende proloog, waardoor de lezer meteen in het verhaal zit. Het laatste woord bestaat uit drie delen en is geschreven vanuit het perspectief van Lucy en Jack Ellis. Lucy weet zeker dat haar man haar niet verlaten heeft, en is vastbesloten de waarheid te achterhalen. Jack is nieuw bij de afdeling Moordzaken en komt in eerste instantie wat afstandelijk over. Hij blijkt iets mee te slepen uit zijn verleden, waar gedurende het boek meer over bekend wordt. Het verhaal bestaat uit korte hoofdstukken die beeldend geschreven zijn. Doordat de perspectieven afwisselen, krijg je het verhaal van meerdere kanten mee en leer je Lucy en Jack ook goed kennen gedurende het verhaal. Doordat ze tijdens het boek een ontwikkeling doormaken, en je ook meer te lezen krijgt over de (belaste) voorgeschiedenis van beiden, kon ik goed meeleven met de personages en snapte ik dat ze waren geworden wie ze zijn. Ik vond de connectie die gedurende het boek tussen Lucy en Jack ontstaat mooi om over te lezen. Twee karakters die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben, blijken toch een goede aanvulling op elkaar te zijn.

Zelf had ik wat moeite om goed in het verhaal te komen, maar na een kleine 100 pagina’s zat ik helemaal in het boek en kon ik niet meer stoppen met lezen. De verschillende gebeurtenissen en regelmatige plottwisten droegen hier zeker aan bij! De spanning in het verhaal bouwt goed op, en het einde zag ik zelf niet aankomen.

Het laatste woord is het eerste deel van een serie over Lucy Halliday. Ik ben erg benieuwd wat zij en haar speurhond Moss nog meer mee zullen maken en wil dan ook zeker de andere delen ook oppakken!

Meer recensies van DeniseM