De schreeuw
Markus onderzoekt oude en nieuwe misdaadzaken voor zijn podcast. De schreeuw die niemand hoorde moest een reeks worden waarin de verdwijning van Leah werd besproken, maar bleef bij slechts één aflevering. Haar vader werd al snel gevangen gezet voor haar moord. Wanneer er opnieuw een jonge vrouw verdwijnt, raakt Markus bij de zaak betrokken. Een van zijn bronnen laat hem twijfelen of de zaak-Leah wel op de juiste manier is opgelost en of de daadwerkelijke dader niet nog vrij rondloopt...
De schreeuw is het eerste deel van de serie rondom oud-militair Markus Heger. Wanneer een jonge vrouw contact met hem opneemt over een podcast die hij vijftien jaar geleden heeft gemaakt, is Markus niet geïnteresseerd. De vrouw beweert informatie te hebben, maar Markus houdt het contact af. Tot de vrouw verdwijnt en Markus zich afvraagt of hij niet een enorme fout heeft gemaakt door haar af te wijzen. Hij besluit het onderzoek voort te zetten en hoopt op die manier achter de waarheid van de verdwijning van de twee vrouwen te komen.
Horst en Fjell hebben met De schreeuw een goede start voor een nieuwe thrillerreeks neergezet. Het boek begint wat langzaam doordat er veel verschillende introducties plaatsvinden, maar houdt de lezer wel in zijn greep. Door het onderzoek dat Markus verricht, komt de lezer steeds dichter bij de waarheid. Naarmate Markus dichter bij het vuur komt, neemt ook de spanning in het boek toe. Zoals het bij echte onderzoeken ook gaat, wordt Markus regelmatig op het verkeerde been gezet en blijkt niets wat het lijkt. De nodige plotwendingen in het verhaal maken dat je door wilt lezen. De schrijfstijl is toegankelijk en het boek leest vlot weg. De korte hoofdstukken dragen hieraan bij. Voor ik het wist, kwam ik bij het plot aan, een plot dat ik niet zag aankomen. Het einde van het boek kwam dan ook als een verrassing.
De samenwerking van Horst en Fjell smaakt zeker naar meer en ik ben dan ook benieuwd naar de volgende delen in deze nieuwe scandi-thrillerreeks!
Ik ontving dit boek via de uitgeverij. Dit beïnvloedt mijn mening niet.