Advertentie

Het gaat goed met Loes, haar leven is compleet zoals het nu is. Ze is een zelfstandige jonge vrouw die op meerdere vlakken actief is in Frankrijk met haar B&B, haar brokantewinkeltje en huizen verkopen aan Engelsen die zo’n huis in Frankrijk ook wel zien zitten. Haar buren hebben de Hollandse nu ook geaccepteerd en ze voelt zich helemaal in haar element.
Maar in een wereld waarin veiligheid niet zo vanzelfsprekend meer is kunnen dingen veranderen en dat is best lastig voor deze jonge vrouw. Haar vriend Sjoerd is namelijk toe aan de volgende stap in hun relatie, namelijk samenwonen. Maar dat past letterlijk niet in het huis van Loes. Hoe vinden zij hier een oplossing voor zonder dat ze elkaar kwijt raken?
Dit verhaal en meerdere verhalen heeft Michelle Visser mooi samengebracht in het derde en helaas laatste deel van de serie over Loes, een jonge vrouw die na haar scheiding een nieuw leven opbouwt in Frankrijk.
Het verhaal speelt zich af in de tijd waarin Frankrijk geteisterd werd door aanslagen. Charlie Hebdo, de Thalys, Bataclan, het kippenvel stond weer op mijn armen als Michelle deze dagen beschrijft door de ogen van Loes en haar Franse buren, vooral als Loes in Parijs is tijdens een van de aanslagen.
Het verhaal van de gevonden koffers uit de Tweede wereldoorlog vond ik een mooie aanvulling in het verhaal en passend bij de afgelopen maanden van herdenken. Loes doet er alles aan om de eigenares van de koffer te vinden.

Dat maakt van Loes een lief en mooi personage waarvan afscheid nemen moeilijk is. Ze heeft ook haar moeilijke kanten, echt waar maar hoe zij uit haar diepe dal is opgeklommen en omgaat met de mensen om haar heen is mooi om te lezen.

Michelle Visser maakt van alle personages echte mensen met hun leuke en minder leuke kanten en ze weet ook goed weer te geven dat er verschillen zijn in hoe jonge mensen met elkaar omgaan en oudere mensen zoals haar buren. Het is ook leuk om te lezen dat de zoon van Sjoerd meer zijn intrede doet.

“Volgens mij is het geen goed idee pap!” Het klinkt alsof je het allemaal niet goed hebt doordacht.”

Die heerlijke nuchtere kijk van tieners….daar genoot ik van!

Geluk komt in de zomer is helaas het afsluitende deel van deze serie, 3 boeken lang mochten de lezers meeleven, lachen, huilen en genieten met Loes, Sjoerd en alle anderen .
Dit deel is volgens mij ook los te lezen maar dat zou zonde zijn want de eerste twee delen zijn net zo mooi als deze.
Deze boeken lees je met een lach en een traan en vooral met een warm gevoel. Heerlijke romans voor elk seizoen!

Reacties op: Deze boeken lees je met een lach en een traan en vooral met een warm gevoel.

45
Geluk komt in de zomer - Michelle Visser
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners