Een dolende in Rome
Leo Gazzari is een journalist bij een kleine krant, die een klein kantoor heeft in Rome, die door hem wordt gerund, maar als de tent moet sluiten staat Leo op straat zichzelf afvragend hoe nu verder.
Hij belandt op een decadent feest en kent daar niemand, als hij boven zijn theewater komt geeft Eva, de gastvrouw opdracht aan Arianne (een mooie vrouw en kennis) om hem naar huis te brengen en zo start een korte romance.
Ze zijn stapelgek op elkaar maar door de rusteloosheid van beiden strandt de relatie en gaan ze beiden weer op zoek naar verder geluk, die ze echter allebei niet vinden.
Een juweeltje werkelijk, boordevol humor en geweldige zinnen van deze geweldige schrijver die ik nog niet kende, dit boek is in Italie als klassieker gebombardeerd, en dat snap ik helemaal.