Troosteloos
Ik heb de titel troosteloos genoemd omdat ik het boek dat vindt uitstralen; In het verhaal van Gareth, de min of meer hoofdpersoon en vader van het gezin van 2 kinderen wordt het leven verteld van een gezinnetje op het platteland van Wales.
Een weggelopen koe illustreert het huidige leven van het gezin, de koe moet gevonden worden omdat dit in de onderhoud moet voorzien van het gezin, terwijl Gareth op zoek gaat naar het beest in de hitte van de zomer, komen de problemen van de rest van het gezin langszij, de gezondheid van de vrouw, het willen vertrekken van de zoon, en de liefde voor de honden van de dochter.
Een zin is me bijgebleven uit dit boekje wat me totaal niet kon raken helaas, een zin die ik terughaal op de volgende manier: Ik houd van haar maar het idee dat ik nog 30 jaar lang van haar zal moeten houden.....?, het geeft in mijn optiek de neerslachtigheid weer van het boek, in tegenstelling tot de vele goede kritieken kon ik hier helaas geen voldoening uit halen voor me zelf, dat heb je wel eens, toch?