Reanimatie

Elbert Grift Elbert Grift
12 mrt 2022

Lisette wordt in de rug geduwd om naar een feest te gaan in Brussel naar een vage vriendin, en zo zet ze koers bijna met fataal gevolg na een bijna ongeluk, ze ontmoet daar haar ex, en eigenlijk hoort het begin van het verhaal het laatste hoofdstuk te zijn.
Na te zijn verlaten besluit enkele jaren daarvoor om even naar Amerika te gaan om vrijwilligerswerk te doen in een ziekenhuis, in de avonduren laat zij geregeld de hond uit van het gastgezin, als de hond ontsnapt komt ze bij toeval een jongen tegen waarmee ze al snel op dezelfde golflengte zit, deze vriendschap groeit steeds verder, maar het noodlot slaat toe.
Terug in Nederland blijkt ze van hem zwanger te zijn, samen met haar zoontje (enige tijd later) verhuist ze naar een buurt waar ze een buitengewone vijandige verhouding krijgt met een buurman, er ontstaat een psychologische strijd, dan komt er een moment dat Lisette voor een groot dilemma komt te staan.
Een buitengewoon prettige roman om te lezen, ik had eerlijk gezegd nog nooit van Marie Stahlie gehoord, maar ik ga zeker meer van haar lezen.

Meer recensies van Elbert Grift