De extra kever
In 1967 wordt de 19e jarige Thomas Fremont geobsedeerd door het feit dat hij verschillen ziet in foto's van de Beatles in die jaren, het handelt om Paul McCartney, zoals bekend 1 van de Beatles.
De verschillen die Thom ontdekt laten hem niet los en hij besluit dit verder aan te kaarten maar dat komt hem duur te staan, de M15 bemoeit zich er mee en sluiten hem op, onder het mom dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan meehelpen aan criminele activiteiten van een vriend van hem uit die tijd, uiteindelijk blijkt dat Thom opgesloten is omdat zijn ontdekkingen niet naar buiten mochten komen, omdat dit te groot gevaar zou opleveren voor de maatschappij onder jongeren, door de immense populariteit van de Beatles zou de dood van 1 van hen catastrofale gevolgen kunnen hebben (economisch, maar ook zou dit mogelijke zelfmoorden onder jongeren kunnen opleveren).
30 Jaar later komt alles weer boven borrelen en gaat met name zijn begeleidster Kirstie in de psychiatrische inrichting (waar hij inmiddels zit)en zijn buren er weer werk van maken om Thom vrij te krijgen die volgens haar onschuldig is opgesloten en later is opgenomen.
Dat Bronja Hoffschlag een buitengewoon talent is heeft ze inmiddels wel bewezen, in eerste instantie vond ik dit geen geloofwaardig verhaal tot dat ik, na het boek te hebben dicht geslagen, er achter kwam dat het boek is gebaseerd op waargebeurde feiten, dus toen ben ik even aan het googelen geslagen en bestaat deze complottheorie dus echt en dat zet zo'n boek toch weer in een heel ander licht, achteraf had ik deze info liever van tevoren geweten, al neem ik het mezelf wel kwalijk, als muziekliefhebber opgegroeid in de tijd van de Beatles, dat deze informatie totaal langs me heen is gegaan, het is alles bij elkaar wel heel indrukwekkend.