Advertentie
    Eline Huls Hebban Recensent

Na een aantal vervelende en misschien zelfs wel traumatische ervaringen op het gebied van de liefde neemt Clementine een beslissing: ze stopt met daten. Voor haar geen jongens meer. Ze is van plan zich volledig te richten op haar lessen YA schrijven. Ze heeft echter een fout gemaakt bij de inschrijving; ze heeft zich namelijk per ongeluk ingeschreven voor de lessen rondom het schrijven van romantische fictie. Dat is wel het laatste waar ze behoefte aan heeft. Wanneer ze de mooie Gavin Murphy ontmoet biedt hij aan om haar te helpen met het schrijven van haar verhaal door voor inspiratie te zorgen. Puur vriendschappelijk uiteraard.  

Lex Martin is in de Verenigde Staten niet meer weg te denken uit bestsellerlijsten. In Nederland maken we nu voor het eerst kennis met haar. Naast het schrijven van boeken werkt Martin tevens als docent Engels.   

Clementine voert een innerlijke strijd die aandachtig wordt beschreven. Aan de ene kant is ze door haar ervaringen helemaal klaar met jongens. Ze zit totaal niet te wachten op een vriend of zelfs maar iets van gevoelens, maar zodra ze bij Gavin is wil ze niets liever dan dat hij haar aanraakt. Die spanning is als lezer duidelijk te voelen en levert een aantal zwoele momenten op.  

Gek van Clementine staat vol met clichés over de liefde. Dat heeft niet alleen betrekking tot de verhaallijn (meisje wil geen vriendje, meisje ontmoet jongen en begint aan alles te twijfelen). Ook in de dialogen zijn veel clichés terug te vinden. Tijdens het lezen is dat echter helemaal niet storend. De personages zijn namelijk erg toegankelijk en de vrienden zijn allemaal liefdevol naar elkaar toe. Martin weet echt hoe ze de lezer op subtiele wijze moet raken.  

Op de achtergrond speelt ook de vermissing van een studente, maar daar wordt in eerste instantie weinig aandacht aan besteed. Later begint dit een veel grotere rol te spelen en blijkt Clementine meer met de vermiste studente gemeen te hebben dan gedacht. Hoewel deze verhaallijn goed doordacht is en mooi aansluit op het geheel, had hier toch iets meer diepgang in mogen zitten. Nu voelde het vooral alsof er op het einde nog wat losse draadjes aan elkaar geknoopt moesten worden. Daar had meer in kunnen zitten en het is jammer dat het er niet uit kwam.  

Hoewel het verhaal van Clementine en Gavin redelijk is afgerond, geldt dat nog niet voor de overige personages uit het boek. In Amerika bevat de serie al drie delen met telkens een ander stel in de hoofdrol. En hoewel het oorspronkelijk bij drie boeken zou blijven, heeft de schrijfster online al laten weten nog zeker twee boeken te willen toevoegen. En na het lezen van Gek van Clementine is dat alleen maar goed nieuws voor iedereen die een zwak heeft gekregen voor een van de overige personages uit deze feelgood.

Reacties op: Zwoel en liefdevol

7
Gek van Clementine - Lex Martin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,50 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker