Advertentie
    Eline Huls Hebban Recensent

Jenny is 11 jaar als ze samen met haar moeder voor de zoveelste haar vertrouwde omgeving moet verlaten. Haar vader is een tijd daarvoor al vermist geraakt en wordt dood gewaand. Dit keer is de verhuizing nog veel ingrijpender, want ze verhuizen gedwongen naar een heel ander land. De Republiek Indonesië is klaar met hen en stuurt ze samen met een hoop anderen naar Nederland. Maar ook daar zit niemand te wachten op de nieuwkomers.

Gevangen tussen twee culturen voelt Jenny zich niet thuis in Nederland. Ze kan maar niet begrijpen waarom ze niet terug kunnen naar Indonesië. Dat is immers haar thuis. Daar hóórt ze.

Het verhaal neemt al gauw een tijdsprong wanneer Jenny een baan vindt en haar toekomstige man ontmoet. Ze trouwen en krijgen kinderen en hoewel ze steeds meer lijkt te aarden blijft het verlangen naar Indonesië.

Het verscheurde gevoel dat Jenny ervaart wordt erg goed overgebracht. De korte hoofdstukken en het makkelijke taalgebruik maken het verhaal van Jenny erg toegankelijk. Je leeft als lezer echt met haar mee.

Het extra hoofdstuk met feiten en cijfers geeft meer achtergrondinformatie over de situatie in Indonesië. Want hoewel het verhaal van Jenny an sich fictie is, hebben veel mensen het daadwerkelijk meegemaakt.

Paula Brunsveld van Hulten heeft zelf in een soortgelijke situatie gezeten en weet dus als geen ander hoe Jenny zich voelt. Die wanhoop naar een vorig leven weet ze ontzettend goed te beschrijven. Met Het onbeloofde land heeft ze een mooi en krachtig verhaal neergezet dat nog altijd actueel is.

Reacties op: Nog altijd actueel

3
Het onbeloofde land - Paula Brunsveld van hulten
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 18,95
E-book prijsvergelijker