Leuke eerste kennismaking!
Rules for perfect murders is een standalone verhaal van Peter Swanson en werd ook uitgebracht onder de titel ‘Eight perfect murders’. Dit boek trok mijn aandacht in de boekenwinkel gezien de korte inhoud spreekt over de ABC moorden van Agatha Christie. Een verhaal dat ik al eerder van haar las, ik was vooral benieuwd hoe ze dit verwerkt hadden in het boek.
Het verhaal is eigenlijk meer een vertelling vanuit de kant van Malcolm en er wordt niet echt gekeken vanuit het standpunt van de FBI en het oplossen van de moorden. Het boek volgt een heel ander patroon dan je aanvankelijk zou verwachten, maar ik vond het alleszins goed gevonden. We leren Malcolm goed kennen en zien hoe hij alles beleeft heeft. De ontknoping zorgt nog voor een verrassing en het boek las mede door de niet al te lange hoofdstukken, zeer vlot.
Ik wil zeker nog meer boeken van Swanson gaan lezen en heb er intussen nog enkele andere op mijn ‘nog te lezen’ stapeltje aangevinkt. Voor dit boek geef ik een mooie 4 sterren.