Recensie A Deal with the Elf King
De cover is een adembenemende illustratie, en ik moet bekennen dat het mij wel heeft overgehaald het boek te lezen. We zijn hoofdpersoon Luella en achter haar de duister Elfenkoning. Duistere magie walmt om hen heen. Heeft hij haar in zijn macht?
We beginnen in het kleine stadje waar Luella woont. We krijgen een inkijkje in haar dagelijkse leven en die lijkt vredig. Al snel is de Elfenkoning in aantocht en zodra hij arriveert veranderd alles voor Luella. Haar hele leven blijkt ze voorgelogen door haar beste vriend en dit heeft grote gevolgen. Van het ene op het andere moment moet ze mee naar Midscape, het duister land van de Elfen.
In het begin ligt het tempo van het verhaal hoog en dit maakt dat je niet kan stoppen met lezen. De hoofdstukken zijn kort, al zijn de letters wel klein. Zodra Luella wat gewend raakt in Midscape gaat het verhaal wat trager. Alsnog weerhield me dat er niet van om het boek in twee dagen uit te lezen. Er is een goede balans in het verhaal tussen Fantasy en Romance. De hoofdpersoon krijgt meerdere taken, die haar lot kunnen veranderen. In het begin voel je de druk hiervan op haar schouders rusten, maar naarmate het verhaal vordert, wordt dit minder. Het is begrijpelijk, maar ook wel wat jammer.
De personages vond ik goed uitgewerkt, vooral Luella en de Elfenkoning. Je merkt dat vooral de Elfenkoning een gelaagd personage is, die we steeds beter leren kennen. Schuilt er toch meer onder dat harde masker? Luella is een dappere vrouw, die zich niet laat vertellen wat ze moet doen. Het is verfrissend om een verhaal als dit eens niet vanuit een naïef, onzeker meisje te lezen.
Het einde was voorspelbaar, maar alsnog erg leuk om te lezen met een hoog feelgood gehalte. Naar mijn mening mocht er wel wat meer achter de wereld en de ontknoping zitten. Alles bleek erg simpel en dit wordt in het boek ook benadrukt door de personages. Toch doet het mij afvragen waarom niemand anders erop is gekomen in al die honderden jaren, als het zo makkelijk was.
Ik heb het boek met veel plezier gelezen en was er met twee dagen doorheen. Als je op zoek bent naar een romantisch, wat luchtiger boek dat zich afspeelt in een fantasiewereld dan is dit wat voor jou.
A Deal with the Elf King krijgt van mij 4/5 sterren en ik kan hem aanbevelen als je iets romantisch tussendoor wilt lezen.