Advertentie

Oorspronkelijk gepubliceerd in 1926, blijft The Murder of Roger Ackroyd een klassieker van misdaadfictie. The murder of Roger Ackroyd is het boek waarmee Agatha Christie in 1926 definitief doorbrak. Het boek speelt zich af in het kleine Engelse dorpje King’s Abbot en begint met de dood van een weduwe genaamd mevrouw Ferrars. Onder de dorpelingen verspreidden zich al snel geruchten dat ze zelfmoord had gepleegd en dat ze haar man eerder had vermoord door hem te vergiftigen. Na de dood van haar man zou ze ook een geheime relatie zijn aangegaan met Roger Ackroyd, de rijkste man in King’s Abbot. Op een nacht wordt Ackroyd vermoord aangetroffen, doodgestoken in zijn studeerkamer.

We leren dit allemaal van de verteller van het verhaal, Dr. James Sheppard. Er zijn een aantal mogelijke verdachten, waaronder huisgasten, familieleden en het grote huishoudelijk personeel. Verschillende van deze mensen hebben geldproblemen; de meeste van hen staan in het testament van Ackroyd en zullen financieel beter af zijn nu hij weg is.

De lokale politieagent is duidelijk niet klaar om dit op te lossen en de moordenaar te vinden. Gelukkig is er de beroemde detective, Hercule Poirot, onlangs met pensioen gegaan en woonachtig in King’s Abbot.

Zelfs vroeg in haar carrière was Christie een meester in het in gang zetten van een boek als dit, waarbij ze de lezer alle nodige aanwijzingen gaf en hen vervolgens uitdaagde de oplossing te bedenken voordat Hercule Poirot alles kon onthullen.

De moord op Roger Ackroyd (Engelse titel: The Murder of Roger Ackroyd) is een detectiveroman van Agatha Christie uit 1926. Hercule Poirot is de detective. Het eind van het boek was uniek voor zijn tijd en baarde nogal wat opzien.

Reacties op: Klassieker

101
De moord op Roger Ackroyd - Agatha Christie
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker