Advertentie

Doodsengelen is het vierde en tevens laatste deel van de Sofie Lafleur-reeks. In het verhaal volgen we o.a. Sofie die voor haar werk een interview afneemt met een Koerdische leider. Ze raakt betrokken bij een aanslag en trekt daarna een conclusie. Een andere verhaallijn is die van Sam, je kunt hem een soort huurling noemen, die in opdracht mensen uit de weg ruimt. Een derde lijn in het boek is de politieke lijn, met een partij die ver gaat om de grootste van het land te worden. De verschillende verhaallijnen vallen beetje bij beetje als puzzelstukjes in elkaar.

De schrijfstijl is vlot en daardoor leest het boek vlot weg. De vele schakelingen tussen de verschillende locaties is ook prima te doen. Mede doordat de hoofdstukken niet te lang zijn en de prettig schrijfstijl.

Het verhaal is natuurlijk fictie, maar met zeer actuele thema’s en je realiseert je als lezer dat dit zo in het echt kan gebeuren. Daar moet je niet aan denken. Het betekent ook dat de auteur het heel overtuigend weet te brengen. Je merkt dat de auteur put uit zijn werk en ervaring.

Zoals eerder vermeld is dit het vierde en laatste deel over Sofie Lafleur. Het boek is goed alleen te lezen, maar wil je een volledig beeld van Sofie is het aan te raden ook de eerdere delen te lezen. Dat geeft een completer beeld van Sofie.

Samengevat : Een spannende thriller, die je vanaf de eerste pagina weet mee te slepen in een reeks van heftige gebeurtenissen die je op het puntje van je stoel doen zitten. Deze spanning wordt door het heel boek steeds meer opgebouwd naar een einde dat onverwachts is. Het boek is zeker een aanrader.

Reacties op: Heerlijk boek

3
Doodsengelen - Wouter Helders
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners