Advertentie

Moord op de moestuin stond al enige tijd op mijn nog te lezen lijst. Eindelijk eens tijd voor gemaakt en ik heb me er kostelijk mee vermaakt.

In het boek maken we kennis met Judith, pas getrouwd met Thijs die ziek wordt. Ze besluiten een rustig oord op te zoeken om te herstellen. Samen met haar zus en echtgenoot besluiten ze een huisje te huren in een landelijk gebied. Een huisje dat toevallig op het landgoed staat van twee oude vriendinnen van Judith en Cora : Anne en Fiep. Op het landgoed ligt ook een volkstuinvereniging met soms nogal vreemde kostgangers zoals men dat soms zo eens kan uitdrukken. Judith besluit ook te gaan tuinieren. Dat blijkt het begin van vele soms hilarische gebeurtenissen.

Moord op de moestuin is dan ook geen thriller maar een roman met een vleugje misdaad. Thriller fans zullen na het lezen dan ook misschien wel teleurgesteld zijn. Ja soms kan een titel misleidend zijn. De misdaad staat op een laag pitje. Er zijn veel bijkomende zaken zoals de niet altijd alledaagse gewoonte van de mede tuinders van Judith. Maar ook het maken van recepten komen voorbij zoals ditjes en datjes over vogels en enkele gewassen.

Toch er is sprake van een tweetal moorden. De eerste is 25 jaar geleden al gebeurd. Oom Friso werd vermoord. De tweede moord is op Kenny van het volkstuincomplex dat is het nu is gebeurd. Wie heeft Friso vermoord en wie heeft Kenny om on het leven gebracht? Beide daders worden aan het einde ontmaskerd.

De schrijfstijl is heerlijk vlot en beeldend. De personages komen tot leven en je hebt het gevoel het dicht aan de zijlijn mee te beleven. Een vermakelijk, luchtig boek, leuk voor tussendoor.

Reacties op: Leuk voor tussendoor

942
Moord op de moestuin - Nicolien Mizee
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners