Meer dan 4,8 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Mooi verhaal

EMBV 19 januari 2020
Niemand zoals hij, de debuutroman van Lucia van den Brink, is een ontroerend verhaal over de reis van een eenzame kleindochter op zoek naar haar opa, vol karate en origami.

Het boek Niemand zoals hij is een heerlijk roman. Het verhaal is erg pakkend. In het boek maken we kennis met Renke, een getalenteerd blogger, maar verliest haar baan. Op een gegeven moment krijgt ze pakketjes van haar opa, met Post-its, origami kraanvogels en dagboekfragmenten. Haar opa die ze al heel lang niet meer gezien heeft.

Opa Piet is naar Japan vertrokken nadat bij hem de spierziekte ALS is geconstateerd. Opa probeert er het beste van te maken in Japan en volgt karatetraining bij zijn vriend Yamada. Renke reist haar opa achterna om hem te leren kennen.

Het boek bevat twee verhaallijnen. Die van Renke en de dagboekfragmenten van Opa Piet. De hoofdstukken zijn niet al te lang en daardoor kun je beide verhaallijnen goed blijven volgen. De schrijfstijl is goed toegankelijk waardoor het boek lekker vlot weg leest.

De Auteur beschrijft de onderwerpen open en respectvol. De spierziekte ALS wordt zo ook beschreven. Het geeft de lezer een goed beeld wat de ziekte met de mens doet. Daarnaast krijg je ook een goed beeld van Japan en zijn cultuur, de sport karate. De auteur heeft een goede research gedaan.

Een mooi boek over doorzettingsvermogen, liefde, hoop, verdriet en rouwverwerking. Het is geen boek wat je even leest. Bij sommige gebeurtenissen leg je het weg om het allemaal even te overdenken. Dat doen goede boeken met je. Boek is absoluut een aanrader.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van EMBV