Heerlijk voor een koude dag
Geloof jij in gelukskoekjes en tweede kansen?
Ik las Winterplein van Sandra Konst, Het verhaal gaat over Lotta, die na een zwaar jaar haar draai weer probeert te vinden. Ze start als fotograaf in een attractiepark, bij de speciale wintereditie Winterplein. Een vrolijk geheel met lichtjes, sneeuw, bezoekers en collega’s. Net als Lotta hebben ook haar collega’s Gerda, Giovanna en Noël, hun eigen zorgen en verlangens. En dan is er Tom, een bijzondere vrijbuiter. En James, leuk maar verboden terrein. En dan uit het niets ontvangt Lotta opeens dreigende berichten, en haar verleden komt dichterbij dan ooit. Het wordt haar duidelijk dat ze eerst moet afrekenen met wat ze dacht achter zich te hebben gelaten. Maar lukt haar dat?
De schrijfstijl van Sandra is vlot en prettig, waardoor het verhaal lekker wegleest. Daarnaast kent het verhaal een prettige opbouw. En de winterse sfeer is mooi beeldend beschreven. Neem daarbij de personages die herkenbaar zijn, menselijk en soms net zo zoekende als Lotta zelf. Dit alles maakt het een mooi geheel.
Kortom: Winterplein is een warme, sfeervolle roman met precies dat lekkere laagje spanning. Een verhaal dat je heel goed kunt lezen op een koude dag.