Psychologische thriller
Ben jij nieuwsgierig naar de wereld van Drag Queens? En houd jij van psychologische thrillers?
Club Vlinder is een project van kleinzoon Tim, dat hij start na het overlijden van zijn opa Bennie. In deze literair uitgewerkte thriller volgt de ene intrige de andere op. De auteur leidt de lezer moeiteloos langs psychische en manipulatieve spelletjes, hartzeer, verstrengelde belangen, en geeft en passant de wereld van Drag Queens (‘scene’) weer. Het verhaal leest als een film die zich bij de beschrijvingen en gebruikte metaforen vanzelf in je hoofd afspeelt. Nadat de introductie van de hoofdpersonen en nadat ik gewend was aan het wat grove taalgebruik, las ik het ademloos bijna in één keer uit.
Dat Kim Bengsten gedegen veldonderzoek heeft gedaan, vertelt hij aan zijn ademloos luisterend publiek tijdens een auteurslezing, waar soms ook Nigel Andrews, de echte ‘Lattéy da Costa’, het waarheidsgehalte van de ‘scene’ bevestigd. Doordat het verhaal in de derde persoon en in verleden tijd geschreven is blijf je op wat afstand naar de geschreven gebeurtenissen kijken. Ik kijk uit naar de volgende thriller van deze schrijver.