Advertentie

Niels Oxen de meest onderscheiden soldaat uit het Deense leger leeft aan een lager wal. Op een dag besluit hij zijn oude leven achter zich te laten en de bossen in te trekken. Daar lijkt hij al snel verstrikt te raken in een reeks verdachte moorden waarbij de honden van de slachtoffers worden opgehangen en voordat Oxen zich ook maar kan verzetten zit hij er zelf middenin.

Dit boek is zeer goed geschreven. De personages komen een voor een zeer goed tot hun recht en er zeker genoeg diepgang voor elk personage voorzien.

De schrijfstijl pas ook zeker bij het verhaal de omgeving van Denemarken waar het verhaal zich afspeelt wordt zeer mooi en gedetailleerd verwoord.

De spanning van het verhaal is zeker aanwezig al zal deze spanning niet meteen voor iedereen zijn weggelegd omdat deze wat milder is en het verhaal zich eigenlijk vooral op de personages focust.

Dit boek is zeker het proberen waar. Ook als je niet meteen van boeken houd die zich in het koudere continent afspelen. De schrijfstijl de personages en de mooie beschrijvingen van de omgeving van Denemarken maakt dat je dit boek zeker de moeite van het lezen waard is.

Reacties op: Een intrigerend verhaal met Deense achtergrond

505
De hondenmoorden - Jens Henrik Jensen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners