Vampieren!
Het is 1715 als Zonnekoning Lodewijk XIV sterft. Vanaf dat moment leeft hij voort als Schaduwkoning van de vampieren en houdt hij grote delen van Europa in een ijzeren greep. Drie eeuwen laten is de schaduwkoning er nog, maar het verzet groeit. Jeannes ouders en broer worden vermoord omdat ze bezig zijn met geheime activiteiten. Jeanne zweert dat ze vraak neemt en doet zich voor als edele om toe gelaten te worden tot de school op Versailles. Ze moet overleven om haar wraak te kunnen uitvoeren
Ik mocht weer meedoen aan de buddyread van Ilona. Door het overlijden van mijn opa heb ik niet alles meegedaan, maar ik heb weer genoten van het boek. Het boek gaat over vampieren en daar hou ik van. De wereldbuilding van dit verhaal is simpel, maar dat maakt het ook dat je snel in het verhaal zit, soms als er veel wereldbuilding erin zit hou ik het allemaal niet meer uitelkaar. Dat is hier niet het geval. Het boek bevat veel actie, waardoor je door het verhaal heen vliegt. Jeanne is een sterk personage, waardoor ze keuzes maakt die haar in problemen brengt. Dit boek zit zoals eerder gezegd vol actie, maar er komen ook lugubere stukken in voor en voor mij kan het soms niet smerig/luguber genoeg zijn.
Dus hou je van fantasy, actie, maar ook van lugubere stukken in een verhaal en ben je niet bang voor vampieren? Dan is dit een boek voor jou.