Spannende vlucht
Iris en Timon gaan naar een escaperoom met hun klas. De escaperoom is een vliegtuig en het groepje van hen krijgt het laatste toestel toegewezen. Er wordt verteld dat de vliegtuigen niet meer kunnen vliegen.
Het doel van hun vlucht is: een bom ontmantelen.
In eerste instantie denken ze dat het opstijgen wordt nagespeeld, maar als ze er dan achterkomen dat ze echt vliegen, dan verandert dat de zaak. Een echte bom is aan boord. Zal het hun lukken om de bom te kunnen veranderen?
In het eerste hoofdstuk lees je meteen wat er een jaar eerder heeft afgespeeld in een vliegtuig, hierdoor zit je meteen in het verhaal en wil je verder lezen. De spanning is dan al aanwezig.
Je volgt het groepje van Iris en Timon, beide zijn de hoofdpersonages en vanuit hun lees je het verhaal.
Van het begin tot het einde is het verhaal spannend, je vliegt door het boek heen en de schrijfstijl van Chinouk vind ik altijd heerlijk om te lezen.
De novelle is een boek dat je tussendoor kunt lezen en als je van young adults houdt met spanning, dan is dit zeker een aanrader.
Van mij had het verhaal nog wel iets langer mogen duren.