Boek van het jaar

Hans K 17 juli 2025
Wat een prachtig boek. Mooie gedachten, mooie personages, spannende plotwendingen, geweldige zinnen en hoofdstukjes die tot doorlezen dwingen, terwijl je tegelijk wilt dat je het boek nooit uitkrijgt, maar dat je er eeuwig in door kan lezen. Een verhaal dat iedereen moet lezen over vriendschap, schilderkunst en 14-jarigen. Backman verzint onverwachte plotwendingen, absurde situaties en onnatuurlijke situaties. En hij komt er mee weg in dit verhaal. In Angstige mensen kwam zijn procedé een beetje geforceerd over, maar hier valt het je als lezer totaal niet op. Dat hij columnist is zie je ook wel terug, in elk hoofdstuk zit wel een mooie pointe en de taal is eenvoudig en elk woord is raak. Als ik 10 sterren kon geven krijgt My Friends 10 sterren. Vreemd genoeg ligt het in Engeland al in de ramsj terwijl het hier nog niet vertaald is

Meer recensies van Hans K

Asfalt is een verhaal over twee reizen die naar één bestemming leiden. Overgeleverd aan de gratie van de onbekenden die hen een lift geven, maken vier jongeren een tocht die hun leven voorgoed zal veranderen.