De vermoorde straatmuzikant
Via de leesclub van de boekenreizigers heb ik het boek De vermoorde straatmuzikant, geschreven door Kees van der Wal gelezen. In dit boek ontmoeten wij Jerry, hij is rechercheur bij de Rotterdamse politie. Maar hij wil een detectivebureau opzetten, dus hij neemt ontslag bij de politie om zijn droom te verwezenlijken. Zijn vriendin Jenny, zij heeft een eigen hotel, zal hem ook helpen met het detectivebureau en vice versa zal Jerry haar helpen met het hotel. De oude werkgever van Jerry staat wel open voor samenwerking mochten bepaalde zaken daartoe aanleiding geven. Dan wordt er een stoffelijk overschot gevonden van een bekende straatmuzikant. Jerry gaat samen met de politie aan de slag om deze moord op te lossen. Hij vraagt hierbij hulp van zijn vriendin Jenny en haar personeel. Gaat het hen, samen met de politie lukken om deze en ook de verdere moorden samen met de politie op te lossen?
Op de cover zien we een muzikant in nette kleding. Hij speelt op straat op zijn viool. De cover past wel goed bij het verhaal. Het gegeven, van een detectivebureau welke samenwerkt met de politie om een aantal moorden op te lossen, is wel leuk bedacht. Waar ik wel wat moeite mee had waren de vele personages die in het verhaal voorkomen. Er was ook, gezien de lengte van het verhaal, te weinig ruimte om alle personages goed uit te diepen. Ook waren er veel lunches en borrels in de bar van het hotel van de verloofde, waarbij dan ook de stand van de onderzoeken werden besproken. Ik vraag me af of dat zo kan en mag in de realiteit.
Dit boek is het tweede deel in een serie. Het eerste deel heb ik nog niet gelezen, maar het was voor mij geen enkel probleem om het los van het eerdere boek te lezen.
2,5 *