op het puntje van mijn stoel

Het Boekenbijtje Het Boekenbijtje
18 mrt 2024

Oog in oog gaat over Dani samen met haar man Nick en hun twee tienerdochters. Samen gaan ze op safari naar Botswana. Hun persoonlijk gids blijkt ( toeval of niet) Dani's vroegere liefde Liam, die plotseling uit haar leven verdween. Deze hernieuwde ontmoeting zorgt voor veel wrijving tussen Nick en Liam, maar ook op Dani heeft het invloed. In dromen komen steeds meer vergeten stukjes van haar verleden weer boven. Wanneer de puzzelstukjes eindelijk in elkaar vallen, moet Dani vechten voor het leven van haar familie.

Dit is het eerste boek wat ik van Anita Kroef las, en dit zal zeker niet de laatste zijn. Wat een pageturner is dit verhaal, waarbij ik continu op het puntje van mijn stoel zat. Wanneer de ene vraag beantwoord is , komt de volgende alweer in mijn hoofd op. Iedere keer een stukje spannender. Op een geven moment leek me alles duidelijk, maar was ik gewoon volledig op de verkeerde voet gezet.

Ik genoot van het rijke omschrijvingen van Anita, waardoor ik ook in de wildernis zat. Al is er één scene die ik wel weer zou willen vergeten, maar gelukkig heb ik wel een sterke maag. Ook de personages zijn goed neergezet. De tienerdochters zijn erg herkenbaar. Terwijl de mannen juist een beetje vaag blijven. Zijn ze wel zoals ze lijken te zijn? Bij de laatste bladzijde, moest ik even bijkomen van de verbazing, maar nu kan ik alleen maar denken. Ik wil meer van dit soort verhalen.

Bedankt Godijn voor het recensie exemplaar.

Meer recensies van Het Boekenbijtje