De slechteriken zullen altijd achter Tobias aanzitten, en nu achter Cecilia.

Hetleesuur Hetleesuur
12 mrt 2024

Het verhaal begint meteen waar Exodus is geëindigd en wordt verteld vanuit de verschillende standpunten van Tobias en Cecilia. Terwijl Tobias weer samen is met Cecilia, hebben ze nog veel werk te doen om uit te zoeken hoe ze een koppel kunnen worden. Tobias moet flink kruipen om een plekje in het hart van Cecilia te veroveren, die hem niet volledig vertrouwt door zijn vroegere wreedheid tegen haar. In zijn verdediging had hij goede redenen voor een deel van zijn gedrag.
Het boek vertelt het leven van Tobias, van kind tot zijn tijd in Frankrijk en hoe zijn club tot stand kwam. Met zijn plan sinds decennia staat hij aan het hoofd van een organisatie. Door middel van flashbacks zien we hoe hij voor de jonge Dom zorgde en meer een vaderfiguur dan een broer was. Op een gegeven moment legt hij uit hoe pijnlijk het was om erachter te komen dat Sean en Dom tegen hem logen en Cecilia verborgen hielden. Na alles wat hij voor hen had opgeofferd, logen ze op de ergste manier tegen hem. Het brak zijn hart. En de keerzijde, toen hij Cecilia stal, brak hun hart nadat hij hen voor hun eigen leugens had gestraft en hen het land had uitgestuurd.
Cecilia is een badass, waarbij haar acties aantonen dat ze op alle fronten gelijk staat aan Tobias. Veel gebeurtenissen in dit boek bieden uitleg over het leven van Tobia, Dom en hun vriendschap met Sean en Tyler. Het kostte me om de een of andere reden moeite om door dit boek heen te komen, ondanks de vlotte en prachtige schrijfstijl. Ik denk dat ik er zo klaar voor was dat ze samen zouden zijn zonder al dat geruzie.
Persoonlijk was het moeilijk om mij te verzoenen met het feit dat Cecilia in de vorige boeken zo diep van twee anderen kon houden, en vervolgens zo hard voor een ander viel. Hoe kon Sean verder gaan, getrouwd zijn en kinderen hebben, en niet naar Cecilia verlangen? Tobias oefende een sterke invloed uit op zowel Dom als Sean, waardoor het logisch is dat Cecilia in hem alles vond wat ze zocht. Tobias was de som van beide mannen.
PS: de auteur levert uitstekend werk met de muziek in deze serie. De playlists op Spotify zijn fantastisch!

Meer recensies van Hetleesuur