Advertentie
    Hetty VIP Club

Dit boek is de debuutroman van uitgever Juliet Grames, die zich voor dit verhaal liet inspireren door het leven van haar Italiaanse grootmoeder.

Stella Fortuna, wiens naam sterrengeluk of geluksster betekend wordt geboren in een arm dorpje in de Italiaanse regio Calabrië. Al snel blijkt dat Stella een eigenzinnig en koppig meisje is dat haar tijd ver vooruit is, ze wil onafhankelijk zijn en haar eigen keuzes maken, iets wat in het dorp waar ze opgroeit en in haar familie niet geaccepteerd wordt. Waar haar familie zich houdt aan de tradities van die tijd en haar moeder bang is voor het boze oog en alles doet om dit te bezweren, kijkt Stella vooral met een open blik om zich heen en bepaald voor zichzelf wat ze wel en niet wil. Zo staat trouwen niet op haar wensenlijst, in tegendeel; ze wil nooit trouwen en kinderen krijgen!

Wanneer het gezin aan de vooravond van de WOII naar Amerika emigreert hoopt Stella daar meer vrijheid te krijgen, dit blijkt echter niet het geval te zijn en ze wordt gedwongen om zich aan de tradities te houden en te trouwen met een man die haar ouders goed voor haar vinden.

Dit is echter niet het enige leed dat Stella treft, ze weet vele malen in situaties te belanden waarbij ze makkelijk het leven had kunnen laten. Op wonderlijke wijze weet ze elke keer weer te overleven, als een kat met negen levens.

De levensbedreigende situaties waarin Stella beland zijn naar mijn mening soms een beetje erg ver gezocht, en overheersen zeker in het begin het mooie familieverhaal dat in dit boek verwerkt zit.
Het is een beetje te veel van het goede, of liever gezegd: het slechte.

Toch is het een boek wat prettig leest en de aandacht van de lezer wel weet vast te houden.

Reacties op: Als een kat met negen levens

68
De acht of negen levens van Stella Fortuna - Juliet Grames
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 22,50
E-book prijsvergelijker