Verraad

Hilde Hilde
15 mrt 2020

Deik houdt er niet van om in de aandacht te staan, want dan zal iedereen toch maar naar zijn mismaakte gezicht kijken. Liever legt hij zich toe op schrijven, een passie die hij deelt met zijn beste vriend Bart. Ook Ellen, zelf actrice, valt voor het kunstenaarschap van zijn schrijven. Met een beste vriend en een vriendin, die later zijn vrouw wordt , lijkt het leven ondanks al zijn twijfels en onzekerheid Deik toch toe te lachen. Maar niets is minder waar, en uiteindelijk zal Deik op een harde manier in zijn onzekerheid bevestigd worden.

Xander Jongejan schrijft met Het licht dooit een beklijvende roman over verraad in vele vormen. We volgen Deik in zijn worsteling met schaamte en pijn, van jongen tot volwassen man. De eenvoudige, maar met mooie beeldspraak doorweven schrijfstijl maakt dit boek erg vlot leesbaar en doet je als lezer meevoelen met Deik. Ook het thema daklozen komt aan bod, en Jongejan zorgt er voor dat je toch wel even gaat nadenken over jouw eigen houding ten opzichte van daklozen. Alleen al daarom is dit boek absoluut het lezen waard!

Meer recensies van Hilde