Advertentie

Voor de leesclub Boekvonnis van Thrillerlezers! Mocht ik het boek Azerty van Sandra J. Paul lezen.

Azerty is het thrillerdebuut van Sandra J. Paul uit 2015 dat in 2019 in een hernieuwde uitgave door Hamley Books werd uitgegeven.

Bij ontvangst van het boek valt wederom op met hoeveel zorg en liefde het boek is verzorgd. De prachtige cover met de oude typemachine en een foto van een prachtig kasteel springen direct in het oog en nodigen uit om het boek op te pakken. Het sierlijke lettertype, de niet alledaagse titel en de woorden dat je aan je stoel gekluisterd zult zitten maken mij meer dan nieuwsgierig naar het verhaal. Bij het doorbladeren van het boek valt ook hier direct op met hoeveel zorg de lay-out van het boek is gekozen. De verschillende delen worden voorafgegaan van een prachtige quote en een tekening van een typemachine, de nummering van de hoofdstukken weergegeven als de toetsen van een oude typemachine en onderaan de bladzijde in alsof het getypt is aan de ene zijde de naam van het boek en aan de andere zijde de naam van de auteur. Ik word erg blij van al deze extra’s en het maakt het boek bijzonder en speciaal.

Het boek vertelt het verhaal van 2 broers die ten gevolge van een ingrijpende gebeurtenis uit hun verleden (Marijn de jongste broer wordt op jonge leeftijd ontvoerd terwijl hij samen met zijn oudste broer Kris in het park aan het spelen is, door een vrouw Rina die denkt dat hij haar overleden zoon is. Marijn weet uiteindelijk te ontsnappen maar Kris blijft zich altijd schuldig voelen omdat hij op zijn jongere broer had moeten passen.) langzaam uit elkaar gegroeid zijn. Een onverwachte erfenis van een onbekende oudoom maakt dat zij weer in contact komen met elkaar. De broers Kris en Marijn erven samen een kasteel en nemen hun intrek in het kasteel. Zou dit dan de ultieme kans zijn om een nieuwe start te maken? Marijn zijn vriendin Louise verhuist mee. In het kasteel wonen ook de huishoudster Michelin en haar dochter Ellen. Het contact tussen Kris en Louise is erg gespannen en dit speelt als een rode draad door het verhaal. Marijn vindt een luisterend oor bij Micheline. Micheline heeft duidelijk een zwak voor Marijn en heeft ook erg veel moeite met het temperament van zowel Kris als Louise. Al snel lopen de gemoederen hoog op binnen het kasteel.

Ik wordt vrij snel het verhaal ingezogen en doordat de verschillende personages erg goed worden uitgediept lopen ook bij mij de emoties hoog op. Irritatie, verdriet, onmacht, achterdocht, liefde, angst, wanhoop.

Het plot is sterk en zoals de subtitel al waarschuwt houdt het verhaal mij dusdanig aan mijn bed gekluisterd dat ik uiteindelijk om 2.30 uur de laatste bladzijden lees. Mijn vermoeden wordt deels bevestigd maar toch ook weer niet helemaal wat maakt dat het einde toch als een verrassing komt.

Sandra J. Paul heeft het dus wederom geflikt om mij met dit verhaal te verrassen en daarom geef ik dit boek dik verdiend 4.5 sterren.

Reacties op: Mysterieus en Meeslepend

67
Azerty - Sandra J. Paul
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker