Night Thinker: een eigentijds bijna poëtisch spannend sprookje.

Hilona Schaft-Mol 22 augustus 2020
Voor Thrillerlezers! mocht ik het tweede deel van het Tweeluik van Luna van Roossen lezen. Na het dichtslaan van het eerste deel Day Dreamer bleef ik met best wel wat vragen achter. Nu de mooie kans om ook het tweede deel Night Thinker te mogen lezen.

De cover is weer prachtig. Complimenten voor Uitgeverij Hamley Books die daar toch elke keer weer extra veel aandacht aan besteedt. Mooie hardcover met een prachtig maan, de dwarrelende rozenblaadjes en een knappe jonge man maakt de uitstraling romantisch en ook een beetje mysterieus. De lay-out is weer om te smullen en ook in dit deel staan weer prachtige tekeningen gemaakt door de auteur zelf.

Eerlijk is eerlijk, ik heb voordat ik aan dit tweede deel begon eerst nog even teruggelezen in het eerste deel, om mijn geheugen een beetje op te frissen.

Deel twee Night Thinker gaat door waar het eerste deel eindigde en door de mooie schrijfstijl van Luna wordt ik vrij snel weer onderdeel van het mysterieuze leven van Lora. Ook dit deel gebeuren er weer veel spannende dingen en ik ben enorm blij dat ook dit deel weer veel mooie verwijzingen heeft naar de sprookjes uit mijn eigen jeugd en die ik mede daardoor ook altijd heb voorgelezen aan mijn beide kinderen.

In dit tweede deel weet de auteur wederom het sprookje een duister tintje te geven, met spannende avonturen, maar zeker ook humor, romantiek, oog voor de natuur en haar elementen. Lora ontpopt zich tot een pittige dame en je voelt dat zij met het verhaal meegroeit. Als lezer wordt je meegenomen tijdens haar zoektocht, word je regelmatig op het verkeerde been gezet en wordt de spanning opgevoerd tot het grote einde dat zo niet eindigt als je zou denken.

Ik houd enorm van de schrijfstijl van Luna van Roossen. Mooie poëtische zinnen en een beeldende manier van schrijven, toveren met woorden. Echt een genot om dit te mogen lezen.

Dat belooft nog wat voor de toekomst en ik, ik blijf haar zeker volgen.

Ik beveel dit boek dan ook van harte aan en geef het 4 sterren.
⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

Meer recensies van Hilona Schaft-Mol