In liefde, oorlog en de huizenjacht is alles geoorloofd
Nederland kent al enige jaren een overspannen woningmarkt. Veel jonge mensen blijven tot ver in hun twenties hangen bij vader en moeder omdat er geen woonruimte te vinden is of omdat het gebodene onbetaalbaar is. Het devies van de politiek is dan ook bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Als er woningen vrijkomen worden de makelaars gestalkt, verleid of anderszins bejegend om toch maar in aanmerking te komen voor een dak boven het hoofd. Uiteraard een niet uniek Nederlands fenomeen. Ook in het grote United States of America is de woning een gewild jachtobject. Onze protagonist Margo is iemand die eigen huis, boompje en beestje nastreeft. Zeker na een wat moeizame en getroebleerde jeugd. Geen probleem, maar helaas blijkt de huizenlat wat hoger te liggen dan bruintje kan trekken. Haar huisgenoot Ian, een advocaat die zijn uitstekend betaalde baan in het bedrijfsleven heeft opgegeven om vanuit idealisme bedrijven te dagvaarden die het milieu een weinig warm hart toe dragen. Deze financiële aderlating weerhoudt Margo niet om haar droomhuis na te jagen. En na vele afwijzingen gaat in het hoofdje een schakel om. Nu moet en zal ze het laatste huis wat ze op het oog heeft als het hare bemachtigen. En vanaf nu volgen we de weinig conventionele weg die Margo bewandelt om haar droomhuisje te verwerven. Aangezien ons boek getypeerd is als thriller passeren verschillende elementen uit het genre de revue. Niet allemaal even geslaagd of geloofwaardig, maar wel heerlijk weglezend. De schrijfster houdt ons bij de kladden, zonder dat het kippenvel spannend wordt, maar door de vlotte pen en hangende clifjes kun je het boek niet wegleggen. En dat is een verdienste.
Kortom, een heerlijk tussendoortje. Niet zwaar op de maag liggend. Een paar uurtjes leesplezier gegarandeerd. En een filmmaatschappij ziet er ook brood in, want binnenkort op het grote doek of in serieverband op Netflix.